18 juli 2018

Vandaag precies 45 jaar geleden: de lancering van de Apollo 14

Apollo-14

Vandaag precies 45 jaar geleden – 31 januari 1971 – werd de Apollo 14 gelanceerd, de derde succesvolle maanmissie. Om 22:03:02 uur Nederlandse tijd vertrokken Alan Shepard (gezagvoerder), Edgar Mitchell (maanlanderpiloot) en Stu Roosa (commandomodulepiloot) met de Saturnus V vanaf lanceerplatform 39A op Kennedy Space Center

Reacties

 1. Martin Schoenmaker zegt:

  Voor de liefhebbers; Amy Shira Teitel (die van het Vintage Space youtube kanaal en het gelijknamige blog: http://www.popsci.com/blog-network/vintage-space) stuurt vandaag live tweets de wereld in (alsof de lancering vandaag plaatsvindt).

  Volg haar op: https://twitter.com/astVintageSpace

 2. Martin Schoenmaker zegt:

  In de laatste blog van Amy Shira Teitel is trouwens in iets meer detail te lezen over de koppelingsproblemen waar Arie het over heeft.

  http://www.popsci.com/two-become-one-how-apollo-spacecraft-stuck-together

 3. Martin Schoenmaker zegt:

  45 jaar geleden was er zojuist net weer contact geweest met de Astronauten die vanachter de maan tevoorschijn kwamen. Ze zitten in een baan rond de Maan! De Lunar Orbit Injection (LOI) burn heeft zo’n 3 uur daarvoor plaatsgevonden.

  Terwijl de Astronauten in hun ruimtevaartuig vanaf Aarde gezien achter de maan langs vlogen, crashte (zo was de bedoeling) de S-IVB rakettrap op de Maan.

  Erg leuk om die ‘live’ tweets te volgen. Zijn er nog andere Astroblog-lezers? https://twitter.com/astVintageSpace

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.