20 juni 2018

Chandra ziet megagrote straalstroom vanuit de ‘Death Star’ in Pictor A

pictora_525

De Death Star in de Star Wars films en diens opvolger de Starkiller Base in de laatste episode, The Force Awakens, kunnen alles vernietigende laserstralen afschieten, complete planeten wegvagend alsof ’t niets is. Maar beiden zijn niets vergeleken met de enorme straalstroom, die naar twee kanten wordt uitgezonden vanaf het superzware zwarte gat in het centrum van Pictor A, een sterrenstelsel ver ver weg, 500 miljoen lichtjaar van ons vandaan. Dat sterrenstelsel ligt in het onbetekenende zuidelijke sterrenbeeld Schilder (Pictor) en met de Chandra r

Reacties

  1. Hier een mooie uitleg van het fenomeen erbij.
    http://workshop2013.iaps.inaf.it/dwn/beall.pdf

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.