24 juni 2018

Vormt radio-interferentie een verklaring voor de “vreemde muziek” aan de achterkant van de maan?

maan (credit: AstroMike247)

Het zoemde al een tijdje rond op het internet, maar NASA heeft bevestigd dat de astronauten Stafford, Young en Cernan in 1969 vreemde radiogeluiden gehoord hebben tijdens hun ruimtemissie, op een moment waarop radiocontact met de aarde niet mogelijk was. De astronauten bevonden zich op dat moment namelijk aan de achterkant van de maan, in het kader van de Apollo 10 missie. Het doel van deze missie was een omloop rondom de maan voltooien en vervolgens weer terugkeren naar de aarde. Dit ter voorbereiding van de Apollo 11 missie, de enkele maanden later de eerste mensen naar het oppervlak van de maan zou brengen.

Op de vrijgegeven radio-opnames is het geluid duidelijk te horen, evenals opmerkingen van de astronauten, die het geluid niet konden thuisbrengen. “Het klinkt gewoon als

Reacties

 1. Ben Dijkhuis zegt:

  Dus deze interferentie trad dus uitsluitend bij tijdens de passage aan achterkant van maan op? Waarom niet aan de voorkant? Dit soort interferenties moeten dan toch ook elders optreden en bekend zijn?
  Waarom Collins wel en Armstrong en Aldrin niet?

 2. Het geluid was opgenomen. De astronauten bespraken of ze het wel of niet zouden melden (?) Zij kozen om erover te zwijgen (?) Ze zouden weleens voor gek versleten kunnen worden of hun baan verliezen (zucht)

  Hmm, ze horen het allemaal. Astronauten hebben getrainde oren voor dit soort geluiden. Afwijkende geluiden of gangbare vertrouwde geluiden, deze waren afwijkend. Is de verklaring voor wat het geweest duidelijk?
  De NASA denkt het te weten…

  NASA space sounds
  https://youtu.be/-MmWeZHsQzs
  http://www.radio-astronomy.net/

 3. Gisteren werd ik hier door een collega op aangesproken. Ook mijn mailbox bleef niet vrij van vragen. Helaas, allemaal van non-believers… die zijn opeens weer opvallend wakker… zucht…

 4. De Voyager 1 heeft ook al eens dit soort geluiden gedetecteerd dat gerelateerd schijnt te zijn aan instelair plasma of geioniseerd gas. In dit geval zal het dus waarschijnlijk van de “zonnewind ” afkomstig zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=LIAZWb9_si4
  Ook hebben deze astronauten lichtflitsen “gezien” bij gesloten ogen dat, zo las ik, duidt op detectie van deeltjes in de oogbol, het Tsjerenkov-effect.

 5. En laat er nu toevallig tijdens de missie (18-26 mei 1969) op 24 mei 1969 een stevige aurora borealis optreden dankzij een zonne-uitbarsting…..
  http://www.solarstorms.org/SRefStorms.html

 6. Hier de VLF geluiden (whistlers) op aarde ten gevolge van een Aurora Borealis (CME impact), nr 51 is een mooie!
  https://archive.org/details/auroral_chorus_2_cd
  Leuk voor als je Mozart zat bent en wat paddo´s op hebt 🙂

 7. Monique Monique zegt:

  Het radiocontact (live verbinding) vanaf de maan naar de aarde: When Buzz Aldrin switched on the TV camera on the Lunar Module, three tracking antennas received the signals simultaneously. They were the 64-metre Goldstone antenna in California, the 26-metre antenna at Honeysuckle Creek near Canberra in Australia, and the 64-metre dish at Parkes.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Parkes_Observatory

  Full Moon on EmojiOne 3.1…………….Satellite Antenna on EmojiOne 3.1

  Apollo 10 hoorde ‘buitenaardse maanmuziek” link:
  https://www.metronieuws.nl/xl/digitaal/2016/02/apollo-10-hoorde-buitenaardse-maanmuziek

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.