22 juli 2018

ATLASGAL-survey van de Melkweg voltooid

eso1606a_header

Deze spectaculaire nieuwe foto van de Melkweg vormt het slotakkoord van de APEX Telescope Large Area Survey of the Galaxy (ATLASGAL). Bij deze survey heeft de APEX-telescoop in Chili voor het eerst het deel van het Melkwegvlak dat waarneembaar is vanaf het zuidelijk halfrond op submillimeter-golflengten

Reacties

  1. A.C.Moleman zegt:

    In de illustratie met “Vergelijking van het centrale deel van de Melkweg op verschillende golflengten” als je de twee bovenste foto’s naast elkaar bekijkt (dus 90 graden kantelen) leveren ze een prachtige 3D foto op. Ik weet niet of dit veroorzaakt wordt doordat de opnames op heel verschillende tijdstippen zijn gemaakt of dat er een ander fenomeen achter zit.

  2. Ik heb de twee bovenste illustraties gemixt.

    Klik op afbeelding voor vergroting

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.