18 juli 2018

Klopt de claim over de snelle radioflits FRB 150418 wel?

FRB 150418

Ruim een week geleden kwam daar het bericht dat sterrenkundigen er voor het eerst in zijn geslaagd om van een snelle radioflits – in het Engels een ‘fast radio burst’, afgekort tot FRB – vast te stellen waar ‘ie precies aan de hemel plaatsvond en wat de bron van de radioflits was. Het ging om

Reacties

  1. De vraag is of alle signalen wel een identieke dispersiecurve hebben, die is om onduidelijke redenen uit de plaatjes gehaald (gefaseshift) voor de “duidelijkheid”. Dat is de juist cruciale factor dat het signaal ET maakt en dat ze uit dezelfde bron komen.

  2. In het vakartikel wordt over die 11 dispersiecurves gezegd: “These bursts have dispersion measures and sky positions consistent with the original burst.”

  3. rudiev zegt:

    Tegenwoordig zou men ook met ligo kunnen kijken of de flitsen uit een gebeurtenis komen waar zware hemellichamen bij betrokken zijn, deze zouden dan ook zwaartekrachtgolven geproduceerd moeten hebben. Al is het bij een herhalende FRB volgens mij dan wel uitgesloten dat het een botsing van zware hemellichamen betreft.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.