24 juni 2018

Kijk nou eens, ’t is ruzie tussen Andrea Rossi (E-Cat) en Industrial Heat LLC

Foto's van het koude fusie-experiment met de E-Cat. Credit: Levi, Foschi et al.

Foto’s van het koude fusie-experiment met de E-Cat. Credit: Levi, Foschi et al.

Aan de jarenlange samenwerking tussen de Italiaanse ‘ondernemer’ Andrea Rossi en industrial Heat LLC, het bedrijf dat tot nu toe

Reacties

 1. je zet 1 bepaalde bril op maar negeert alle rapporten van LENR ontwikkelingen.
  En dan nog de suggestie wekken alsof IH geen geloof heeft in de ECAT patenten.
  Misschien kan je daarom verklaren waarom IH voor exact dezelfde technologie patent aanvragen heeft ingediend?
  Dit is geen strijd meer om of de ECAT werkt..maar wie hier aan gaat verdienen.

  Te makkelijk afbrand artikel.

 2. rudiev zegt:

  Als het zou werken had hij het allang aan kunnen tonen en had ie al rijk geweest. Verder is het volgens mij erg, laten we zeggen discutabel, hoe je met fusie van nikkel en een proton waterstof energie op kan wekken gezien fusies na ijzer volgens mij juist energie kosten. En het gebruikte nikkel-58 is juist een stabiel isotoop waar je als je er een proton aan toevoegd door de gestelde fusie je juist een instabiel koper-59 atoom krijgt met een halfwaardetijd van zo’n 81,5 seconde welke dan weer via beta+ verval weer vervalt naar nikkel-59.

  • Wouter zegt:

   Hij heef later geloof ik zijn theorietje bijgesteld en dan zou het nu het lithium zijn wat fuseert met waterstof. Het lithium komt dan uit lithium aluminium hydride wat toegevoegd wordt aan de brandstof als bron van waterstof.

   Affijn, het zal allemaal wel. Na jaren van blaten dat hij volgende maand -nu echt- zijn reactors aan het grote publiek gaat verkopen en stiekem gedoe over de werking en zogenaamd onafhankelijke onderzoeken waarbij hij toch weer aan de knoppen zit te draaien lijkt me een redelijke conclusie dat het geen zuivere koffie is.

   • rudiev zegt:

    Ja dat klopt inderdaad. Dat was in 2014. Op de wiki staat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_Catalyzer
    Following fuel and ash isotopic analysis, the authors speculate that isotopes of especially nickel and lithium being part of the reaction, in particular transmutation of 58 Ni and 60 Ni to 62 Ni, and from 7 Li to 6 Li through some unknown process.

    Gezien het uitblijven van het systeem en analyse van derden zonder tussenkomst van de bedenker kan ik niets anders concluderen dat het weer de zoveelste oplichting is in de hype van gratis energie.

 3. In de rechtszaak zal het ERV rapport worden vrijgegeven. Dan wordt in ieder geval duidelijk wie de boel aan het belazeren is.

  helaas met rechtszaken kan er jaren overheen gaan.

 4. Jurgen Kobierczynski zegt:

  Om natte stoom te produceren moet je niet veel energie verbruiken.

  Ik ben die Rossi met zijn “E-Cat” al een tijd aan het volgen. Toch raar dat hij na al die jaren met zo een fantastische uitvinding nog altijd geen multimiljonair is geworden, net zoals met zijn Peltier elementen die 10% rendement zouden halen en zijn fabriek in de VS met de prototypes in de fik is opgegaan, net zoals zijn olieopwerkingsbedrijf waar ze de bodem onder de afgedankte containers met de afvalolie jaren nadien de bodem eronder hebben kunnen saneren. Altijd wordt hij dwarsgezeten door anderen… een miskend genie met een diploma filosofie die al die fantastische ontdekkingen doet die elk op zich een nobelprijs waard zijn en waar anderen een gans leven aan moeten werken. Ofwel is hij een fraudeur.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.