22 juni 2018

Heldere vuurbal waargenomen boven Arizona

Eergisteren is boven de de Amerikaanse staat Arizona een fikse vuurbal waargenomen. Deze werd vergezeld door een gigantische knal, maar heeft verder geen noemenswaardige schade opgeleverd. Restanten van de vuurbal zijn volgens persbureau AP in de woestijn terecht gekomen. Sommige van die meteorieten zijn teruggevonden in het plaatje Cibecue. Een vuurbal is simpelweg een superheldere vallende ster, oftewel een meteoor: een stofdeeltje dat opbrand in de aardatmosfeer. Bij een vuurbal is dat overigens niet zomaar een stofdeeltje, maar een flinke steenklomp. Hieronder wat beelden van de gebeurtenis.

Reacties

  1. Johan B. zegt:

    Da’s wel ff schrikken als zo’n ding op je afkomt.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.