23 juli 2018

Verborgen populatie van stille zwarte gaten ontdekt?

VLA J2130

Astronomen zijn tot de conclusie gekomen dat ons melkwegstelsel bevolkt wordt door een hele populatie vrijwel onzichtbare zwarte gaten, zo blijkt uit onderzoek. Al ruim twintig jaar weten astronomen van het bestaan van een object dat VLA J213002.08+120904

Reacties

  1. Beetje raar verhaal, ook bij de bron. Röntgen detecteren met Chandra terwijl ze juist radiostraling uitzenden. Die ijzer (Fe) K-line is juist hét ultieme criterium voor de aanwezigheid van een zwart gat.

  2. Mardi Mardi zegt:

    Iets zwarts is in het donker sowieso moeilijk te vinden, laat staan dat het dan ook nog een gat is 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.