22 juli 2018

Laatste adem ruimtetelescoop blijkt doorbraak: “vreedzaam” gas in Perseuscluster

Voorstelling van Hitomi, de Japanse r
</p srcset=

Reacties

  1. Nog even een aanvulling: de laatste adem van Hitomi heeft nog iets opgeleverd, namelijk dat er in de Perseus cluster GEEN 3,5 KeV lijn in het spectrum te zien is. Die lijn was bij eerdere metingen wel te zien en sommigen dachten dat de lijn een gevolg is van annihilerende donkere materiedeeltjes. Maar dat blijkt dus allemaal loos alarm te zijn, geen 3,5 KeV lijn uit Perseus. Zie: https://telescoper.wordpress.com/2016/07/26/the-3-5-kev-line-that-wasnt/ Snif snif, hoe jammer dat Hitomi al zo snel het loodje heeft gelegd. 🙁

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.