16 juli 2018

CMS heeft in 2016 geen 750 GeV difoton hobbel gezien [ATLAS-update]

CpCXKn1WAAAe8Nn (1)

De 38e International Conference on High Physics (ICHEP) in Chicago is gisteren begonnen en zojuist kregen we de eerste resultaten te zien, die met de CMS detector van de Large Hadron Collider (LHC) in 2016 tijdens Run 2 (botsingsenergie tussen de protonen:

Reacties

  1. Oeps, een 4.7 sigma die nu in de ruis verdwenen is? Dat is erg slecht nieuws voor de betrouwbaarheid van beide locaties. Bij Wiki is men al aan het puinruimen. Dat betekent dus dat men of aan de meetopstellingen heeft gesleuteld of aan de data heeft gesleuteld. Daar gaan dus koppen vallen.

  2. Waar haal je die 4,7 sigma vandaan? Betrouwbaarheid van ATLAS en CMS was eind vorig jaar samen 3,6σ en rekening houdend met het Look Elsewhere effect daalde dat naar 1,9σ. Het was laag, nu nog meer. Ja koppen zullen er zeker vallen, bij de theoretici denk ik vooral.

  3. Ah ja, Jester van Resonaances, een goede natuurkundige die ik ook volg. Ja, toen in maart waren ze een stuk optimistischer over de 750 difoton hobbel, tijdens de conferentie Recontres de Moriond. Maar die 4,7 sigma was van ATLAS en CMS gecombineerd, met nieuwe analyses van de 2015 data en zonder het Look Elsewhere Effect (LEE). Helaas pindakaas, het blijkt achteraf allemaal ruis te zijn.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.