15 juli 2018

In februari komt de Maan boven Rotterdam te hangen

Tijdens de Art Rotterdam Week van 8 t/m zondag 12 februari is er in Rotterdam van alles te ontdekken op het gebied van kunst. Vrijdag 10 februari, tijdens Kunstblock XL, staat er wel iets heel bijzonders op het programma: tussen Witte de With en de Boomgaardstraat wordt op 15 meter hoogte een levensechte maan opgehangen!

Over de MOON

De maan is een project van de Britse kunstenaar Luke Jerram. MOON is 7 meter breed en wordt intern verlicht. Het kunstwerk is uitgewerkt met details die rechtstreeks van NASA komen. Elke centimeter komt overeen met 5 km oppervlakte van de grootste natuurlijke satelliet van de aarde. Op 10 februari wordt hier tussen 18.00 en 21.00 u muziek bij gemaakt die is gebaseerd op de geluiden van satellieten en manen uit ons solar system. Om het plaatje compleet te maken zorgt kunstenfestival TEC Art voor drones die satellieten rondom MOON zullen projecteren. Bron: TEC Art.

Reacties

  1. Oké wow!! Gaat er nog een afvaardiging van Astroblogs die kant op om het eea mooi vast te leggen?! Dat lijkt me geweldig om te zien.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.