26 mei 2018

Hyperloop in Nederland?

Home Forums Astrocorner Hyperloop in Nederland?

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Monique Monique 9 maanden, 3 weken geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #85950
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Vandaag was mijn middelste zoon aanwezig bij de “Hyperloop One’s Vision for Europe”, te Amsterdam.

  Na Mainport, Brainport en Greenport nu ook de Hyperport in Nederland?

  Minister Schultz overweegt 15 tot 50 kilometer Hyperloop testbaan aan te leggen bij Lelystad. Het uiteindelijke doel is de verbinding tussen Schiphol en Lelystad Airport terug te brengen naar 4 minuten!

  Robert Kok (Revnext) is verheugd:”Na het debacle met de HSL is het ambitieniveau van Nederland op het gebied van vernieuwing in het openbaar vervoer achtergebleven. Hyperloop kan uitgroeien tot een ware gamechanger voor het vervoer van personen en goederen op hoge snelheid.”

  https://revnext.nl/revnext-lab/

  #85959
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Dit filmpje had ik al eens eerder gemaakt en doe ik er gratis bij Monique Mischievous Grin
  Future Megacities, Flying Cars and The Hyperloop

  NOS nieuws:http://nos.nl/artikel/2176830-minister-schultz-wil-onderzoek-testlocatie-hyperloop-snel-afronden.html
  Minister Schultz wil binnen een maand het onderzoek naar de haalbaarheid van een testlocatie voor een hyperloop in Nederland afronden. De hyperloop is een vacuümbuis waarin treinen extreem snel kunnen rijden. De testlocatie kan tot 50 kilometer lang worden.

  Als mogelijke plek wordt aan Flevoland gedacht, maar een besluit hierover kan pas door het volgende kabinet worden genomen. In de Amerikaanse staat Nevada ligt al een veel kortere testbuis, van 500 meter.

  Schultz deed geen toezegging over subsidies. Ook moet er nog worden gekeken naar de haalbaarheid van zo’n project. Schultz moet extra terughoudend zijn omdat ze als demissionair minister weinig toezeggingen kan doen.
  Lees verder (link hiernaast) http… http://nos.nl/artikel/2176830-minister-schultz-wil-onderzoek-testlocatie-hyperloop-snel-afronden.html

  #85994

  Wybren de Jong
  Bijdrager

  Zoals in het NOS artikel staat, is de hyperloop erg onveilig wat terrorisme betreft. ER hoeft maar een klein gaatje in de buis geslagen te worden en de hele boel ontspoort. In het huidige tijdsgewricht zal het er dus niet van komen, denk ik.

  #85996
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Wybren, dit is typisch een antwoord wat in deze tijd past. Wat zou
  jouw antwoord vóór 2001 geweest zijn?
  Terrorisme, hmm ja alles is in principe gevaarlijk. Bij vliegtuigen en treinen heb je veel meer mensen tegelijk bij elkaar, bij hyperloop minder Mischievous Monique Smile
  (Wat dacht je van ingebouwde veiligheid, uitvoerige testen, eerst goederenvervoer, later passagiers?)

  Staat vernieuwing voor de toekomst stil omdat alles onveilig is door de kans op terrorisme? Nee.

  Als dit project eenmaal van de grond is gekomen heeft het zoveel life-changing voordelen op vele verschillende gebieden. Daar zou je op moeten focussen.
  Denk decennia vooruit… Het had er eigenlijk al moeten zijn.

  Tijd om af te rekenen met de blunders van afgelopen jaren.
  Voorbeelden genoeg van grote nutteloze projecten en enorme financiële blunders die gemaakt zijn (ken je het programma Kanniewaarzijn?)
  Weggegooide MILJARDEN! Geld wat zomaar “weggespoeld” wordt door jarenlange huurcontracten.

  Ik snap dat men een kritische blik op een project als de hyperloop heeft. Er zijn altijd wel beren op de weg te bedenken die er niet hoeven te zijn. Neem bijvoorbeeld de magneetzweeftrein (tussenstap), dat is hem niet geworden. Ik denk dat de hyperloop lagere aanlegkosten heeft, lager energieverbruik, veel hogere snelheid (2x zo snel) en flexibeler.

  Ik ga voor “Grote veranderingen wereldwijd, met hoge snelheid!”Monique Mischievous Grin

  #86039
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  BAM Hyperloop promotiefilm

  De testfaciliteit van Hardt en BAM in Delft betreft een buis met een lengte van 30 meter en een buitendiameter van 3,2 meter. Met deze testfaciliteit gaat Hardt op lage snelheid alle belangrijke systemen in een vacuüm testen. Het gaat onder meer om het testen van de veiligheid, de voortstuwing, het zweven en het stabiliseren van het hyperloopvoertuig.

  Hardt onderzoekt in samenwerking met de TU Delft en BAM ook sociale vraagstukken rond het nieuwe vervoersmiddel. Om de inpassing van de hyperloop in een woon-, werk- en leefomgeving te onderzoeken, staat de testfaciliteit op The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit ‘levend laboratorium’ dient als proeftuin voor radicale innovaties, gericht op een duurzame toekomst. De locatie geeft ruimte voor onderzoek naar bijvoorbeeld de maatschappelijke inpassing en sociale acceptatie van het nieuwe vervoermiddel.

  #86245
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Van Dubai naar Abu Dhabi in 12 minuten.

  What’s on: http://whatson.ae/dubai/2017/03/hyperloop-one-dubai/

  #86472
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  De Hyperloop is een stap dichterbij om realiteit te worden. Een reis van LA naar de stad San Francisco zou slechts 50 minuten duren als het allemaal werkt.
  (Dat is heel wat sneller dan 11 u.16 min met de auto)


  (Klik vergroting)

  Gepubliceerd op 12 jul. 2017

  #86844
  Monique
  Monique
  Sleutelbeheerder

  Monique High-Speed Hyperloop De volgende succesvolle testlancering van de Hyperloop brengt het dichterbij dan ooit.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.