20 april 2021

Beagle 2 gevonden op Mars

Foto met de mogelijke landingsplaats van de Beagle 2

Op dinsdag 20 december 2005 heeft Colin Pillinger, wetenschappelijk hoofd van de Britse Marslander Beagle 2, verklaard dat hij op foto’s van de Mars Global Surveyor van NASA, restanten heeft gezien van de Beagle 2. Dit ruimtevaartuig koppelde half december 2003 los van het moederschip de Mars Express en eerste Kerstdag 2003 zou de Beagle 2, genoemd naar het schip waarmee Charles Darwin zijn vele baanbrekende expedities deed, op Mars moeten landen. De Beagle 2 zou volgens het schema in een krater moeten landen en met behulp van drie grote airbags stuiterend tot stilstand komen. Maar sinds de afdaling was het kontakt van de Beagle 2 met Aarde verbroken en wetenschappers slaagden er niet in om het kontakt weer te herstellen. Sindsdien werd aangenomen dat de Beagle te hard was neergekomen en dat het was gecrashed. Twee jaar later bestudeerde Pillinger foto’s van de NASA-satelliet die om Mars draait. Van een gebied van 140 vierkante kilometer waar de Beagle ‘ergens’ geland zou zijn bekeek hij pixel voor pixel. Op

Comments

  1. hoi

  2. hoi

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: