19 april 2021

‘Tot de grenzen van het heelal’

Paul Bakker en Stijn WuytsVrijdagavond 13 januari hield de in Leiden studerende Belg Stijn Wuyts, 3e jaar promovendus, een lezing voor Christiaan Huygens. Thema van de lezing was de evolutie van sterrenstelsels vanaf het allereerste begin van het ‘zichtbare’ heelal, het moment 300.000 jaar na de Big Bang, toen voor het eerst licht werd losgekoppeld van materie. Een interessante lezing, die een aardig inkijkje liet zien in het hedendaagse kunnen van de moderne telescopen. Een grafiekje liet zien hoe de ontwikkeling van de telescopen gestaag verlopen is door de vergroting van de objectieven. Begon Galileo Galile

Comments

  1. Hé, Arie. Leuk verslag! Dat de wereld zo klein en het heelal zo groot is, klopt helemaal met elkaar toch?

  2. Yep, maar het leuke is dat je dat op éen avond zo kort na elkaar ervaart.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: