16 april 2021

The Edge: slot

Voor de derde en laatste maal: een serie gevaarlijke idee

Comments

  1. Ik las eens over een gevaarlijk expiriment met een deeltjesversneller waarbij ze een miniminimini zwart gat proberen te creeeren. Zo’n zwart minigaatje zou volgens de theorie binnen een picoseconde of zo verdampen. Maar stel dat het per ongeluk wat langer bestaat. En daarbij wat omliggende materie weet op te slorpen. Het minigaatje wordt dan ietsie groter, slorpt nog meer materie op, wordt nog groter, gaat zelfs materie aantrekken. Het ding zakt vervolgens door de vloer van het lab en begint z’n tocht naar het centrum van de Aarde. Uiteindelijk verdwijnt alle materie in het groeiende zwarte gat en komt ons bestaan tot een abrupt eind. Expiriment geslaagd!

  2. Ja, zeg da’s wel een heel gevaarlijk idee. Dat ga ik niet publiceren hoor:-)) Oeps, is al gebeurd. Te laat.
    Maar ja, dit is precies die discussie die ook rondom die deeltjesversneller in New York speelde (zie de link in m’n rijtje links links). Die botanist in Scientific American had ook zo’n doemscenario van een zwart gat dat ietsje ‘out of control’ vloog. Dan is het ‘Houston, we’ve got a problem’.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: