20 oktober 2018

Virgin brengt ruimtetoerisme steeds dichterbij

Het logo van Virgin GalacticHet zal niet lang meer duren of ook toeristen kunnen een ruimtevlucht om de aarde maken. Deze week maakte Virgin Galactic, een samenwerkingsverband van de bekende ondernemer Richard Branson (die zich al een tijdje Sir Richard Branson mag noemen) en het bedrijf Scaled Composites van Burt Rutan, bekend dat ze werken aan een raket, SpaceShipTwo genaamd, die in staat is korte vluchten in de ruimte te maken. Onlangs slaagde Virgin Galactic erin om met de voorganger van SS2, heel origineel de SS1 genaamd, een hoogte van 100 km te bereiken. De SS2, waarvan de details onlangs op een heuse ‘ruimtetoerisme conferentie’ werden onthuld (zie Flight International) zou zes passagiers mee kunnen nemen en twee piloten. In 2007 volgen de eerste testvluchten en vanaf 2008 of 2009 zouden de eerste echte passagiers mee kunnen vliegen. Echt goedkoop zal het niet zijn, want een kaartje voor

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.