23 april 2024

Komkommertijd in Astroland

Credit: Peter Lomas/Pixabay

Het is duidelijk te merken dat ook in astroland de komkommertijd is aangebroken. De bulletins van astronomische nieuwsdiensten staan gewoonlijk vol van nieuw ontdekte zwarte gaten, supernova-explosies in nabije sterrenstelsels, record-gammaflitsers op ultraverre afstanden en ga zo maar door. Maar dezer dagen is het nieuws echt mager. Er is een space shuttle van de week gelanceerd en de bemanning doet wat leuke manoeuvres, de Venus Express heeft wat gegevens over de bewolkte planeet en verder noppes. Het leukste nieuws hoorde ik nog van de vriend van m’n schoonzus (ik kom zojuist van een verjaardagsfeest waar hij was, hips..). Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Holland uit een klein dorp en daar schijnen van de week allerlei UFO’s te zijn gesignaleerd. Hij had het over oranje lichten die allemaal bewogen en roteerden. Een korte zoektocht op Google bracht mij op de nieuwspagina van fok.nl alwaar inderdaad melding werd gemaakt van UFO’s die rond 3 juli in Noord-Holland waren gezien. Even een quote: “Deze week hebben veel mensen in Noord-Holland ufo’s gesignaleerd. De familie Heidelberg uit Huizen zag zaterdag zes oranje gekleurde bollen overvliegen. Een afbeelding en de opnames hiervan staan in het filmpje onder dit nieuwsbericht. Na deze melding kwam er een ufo-melding uit het Haarlemmermeerbos. Jan Pijnenburg zag tijdens het vissen “ronde oranje zwalkende ballen. Het kwam niet naar ons toe maar ging van ons af”. Hij zag vrijwel hetzelfde als de mensen in Huizen. Tijdens een bruiloft in een oud slot in Heemstede viel de stroom uit. Ze liepen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, en ineens waren ze de getuigen van ufo’s die rondvlogen. Lisette van Dee was een van de bezoekers van de bruiloft. “In eerste instantie was het er eentje, een geel-oranjige bol. We dachten eerst aan een neervallend vliegtuig, maar toen kwamen er nog meer, een stuk of vijf of zes.”.
Daarna stroomden de ufo-meldingen binnen. Een andere vrouw uit Huizen zag ze, een man uit Amstelveen en meer meldingen uit talloze andere plaatsen in Noord-Holland. Allemaal hadden ze hetzelfde verhaal.

OK, ik geef toe het zijn geen keiharde astronomische nieuwsfeiten, maar ja in zo’n komkommertijd moet je af en toe een beetje schipperen met het nieuws en mag je ook dit soort tweederangs berichten onder het voetlicht brengen. Er staat trouwens op die fok-pagina ook een video-opname van de UFO’s, maar die link werkt bij mij niet. Jullie kunnen het een keertje proberen. Wordt vervolgd.

Share

Speak Your Mind

*