27 oktober 2020

20% van de massa van het heelal zit in sterren

Stervorming in het heelalOngeveer 13,7 miljard jaar geleden ontstond het heelal met de Big Bang. Zoals uit de waarnemingen met de WMAP-satelliet is gebleken was de samenstelling van het heelal de volgende: 74% donkere energie, 22% donkere materie en 4% gewone materie (atomen).
Nu is uit verdere waarnemingen door een internationale groep astronomen gebleken dat van die 4% gewone materie inmiddels zo’n 20% in sterren zit. Verder zit 0,1% ervan in materie die door zware sterren is uitgestoten (en waar dingen zoals de Aarde en Astrobloglezers van gemaakt zijn) en tenslotte zit zo’n 0,01% van de oorspronkelijke materie in superzware zwarte gaten. Deze week zullen deze resultaten, die met telescopen in Australi

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.