18 januari 2021

Ontdekker 12e planeet is tegen nieuwe planeetdefinitie!

Mike Brown en z'n dochter Lilah op de screensaver Opschudding in Astroland! De ontdekker van de voorgestelde 12e planeet Xena, de Amerikaanse sterrenkundige Michael E.Brown is het niet eens met de door de IAU voorgestelde nieuwe definitie van planeten. Vorige week heeft een IAU-commissie onder leiding van Dr. Owen Gingerich in Praag een nieuwe definitie voorgesteld voor planeten (zie mijn Astroblog van 16 augustus j.l.). Met die nieuwe definitie, waarover komende donderdag door de IAU gestemd zal worden, zal de in 2003 ontdekte ijsdwerg 2003UB313 ook tot planeet worden gepromoveerd. Mike Brown (California Institute of Technology) is

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.