22 oktober 2018

Verband tussen het weer op Aarde en in de ruimte

plasmagordels in de ionosfeer met verdikkingen Er zullen vast een aantal Astroblog-lezers zijn die wel eens een kijkje nemen op Spaceweather.com. Schitterende site waar je op de hoogte wordt gehouden van de ‘space weather’, het weer in de ruimte dus. Daar bedoeld men het weer in de hogere luchtlagen van de atmosfeer, waar geladen deeltjes van de Zon zorgen voor effecten zoals aurora (Noorderlicht). Weinigen zullen gedacht hebben dat het ruimteweer iets te maken heeft met het ‘gewone’ weer bij ons aan het aardoppervlak. Maar een groep onderzoekers heeft nu aangetoond dat er wel degelijk een verband is tussen de twee weersoorten. Onder leiding van Thomas Immel van de Universiteit van Californi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.