22 oktober 2018

Eerste vrouwelijke ruimtetoerist gelanceerd

1e vrouwelijke ruimtereiziger Anousheh Ansari Voordat ik overga op dit belangrijke nieuwsfeit over de eerste vrouwelijke ruimtetoerist die vanmiddag de ruimte in is geschoten even een huishoudelijke mededeling. Die luidt dat ik ontdekt heb dat m’n archieven niet goed werken. Wie bijvoorbeeld het archief van augustus wil openen die krijgt een foutmelding. Ergens bij m’n overgang in maart 2006 van HCCnet naar m’n huidige domein is het geloof ik fout gegaan. Via Blogger ben ik aan het kijken hoe het archief weer op orde te krijgen is, maar voorlopig moet je het maar even zonder archief doen. En wie per se toch wil weten wat ik op 7 april 2006 ook al weer voor belangrijks te melden had die mailt mij maar even.
Afijn, vanmiddag is dus de allereerste vrouwelijke ruimteroerist gelanceerd, om 17.09 uur Nederlandse tijd om precies te zijn. Het draait om Anousheh Ansari (????? ??????, ja ja echt waar), een Iraans-Amerikaanse onderneemster in telecommunicatie. Dat gebeurde vanaf de Kazachstaanse basis Baikonur waar de Soyuz TMA-9 vertrok samen met NASA astronaut Michael Lopez-Alegria en de Russische kosmonaut Mikhail Tyurin aan boord. Met z’n drietjes reizen ze nu richting International Space Station (ISS), h

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.