22 oktober 2018

Betere versie van Wikipedia in aantocht

Binnenkort verschijnt er een nieuw soort van Internet-encyclopedie, die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Verschil met de meest bekende huidige online-encyclopedie, Wikipedia, is dat de nieuwe encyclopedie bijgehouden zal worden door wetenschappers en experts. Bij Wikipedia kan iedereen de inhoud redigeren of nieuwe lemma’s beschrijven. Bij Citizendium, zoals de nieuwe encyclopedie gaat heten, zullen mensen “met voldoende academische kwalificatie” worden ingezet, aldus de bedenker Larry Sanger. Dezelfde Sanger heeft ooit ook Wikipedia medeopgericht, dus geheel vreemd in deze wereld is hij niet. Probleem bij Wikipedia is dat de artikelen soms fouten bevatten, overigens niet gek veel meer dan een ‘offici

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.