22 oktober 2018

NASA brengt superzware zwarte gaten in kaart

Kaart van de superzware zwarte gaten in zwarte gaten in de melkweg Met behulp van de Swift-satelliet heeft de NASA een kaart gemaakt van de superzware zwarte gaten in de kernen van actieve sterrenstelsels binnen een gebied met een straal van 400 miljoen lichtjaar vanaf de Aarde. Er blijken 200 van dergelijk superzware zwarte gaten, ook wel Active Galactic Nuclei (AGN) genaamd, voor te komen. De NASA voegt daar in het persbericht nog kordaat aan toe er zeker van tezijn geen AGN binnen dat gebied over het hoofd te hebben gezien. In de kaart hiernaast zijn de AGN de lichtblauwe en groene stippen. De rode stippen zijn lokale r

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.