21 september 2018

Ruis, Bernini en Huygens

De oerknal op je TV Soms merk je hoe verweven sterrenkunde zit in de ons omringende wereld. Nee, dan heb ik het niet eens over de koolstof in ons lichaam en de zuurstof in de dampkring die ooit ontstaan zijn in de kernen van een zware ster in de buurt van de zon. Dan heb ik het gewoon over het televisiescherm, dat scherm waar we dagelijks aan gekluisterd zijn. Wat is er precies aan de hand? Gisteravond zat in naar Paauw & Witteman te kijken, de late-night-talkshow die wanhopig probeert om maar niet op Barend & van Dorp te lijken. In de studio was daar ene Simon Roozendaal, die samen met Hein Meijers het boek Het grootste lexicon van nutteloze feiten heeft geschreven. In dat boek staan 2.222 nutteloze feiten. E

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.