30 november 2023

77-jarige Duitser gewond door meteoriet

Teletekst en nu.nl melden vanmiddag het volgende: “De inslag van een kleine meteoriet heeft vrijdag waarschijnlijk een brand veroorzaakt in een tuinhuisje bij een volkstuin in Troisdorf, vlakbij de Duitse stad Bonn. Een 77-jarige man die in het tuinhuisje overnachtte, liep ernstige brandwonden op. De brandweer tastte in eerste instantie in het duister over de oorzaak van de brand, meldde de politie. De inslag van een meteoriet was uiteindelijk de enige verklaring, hoewel er geen restanten van het ruimtebrokstuk zijn teruggevonden.”
Ik neem het nieuwsbericht maar even integraal over, want erg veel tijd heb ik niet. Vanavond heb ik namelijk een presentatie voor sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over dubbelsterren. Nou ja, eigenlijk is het een slecht weer-alternatief, d.w.z. dat het een waarneemavond is rondom het thema dubbelsterren. Als het slecht weer is dan houd ik die presentatie. Maar in de meeste gevallen wordt zo’n presentatie toch wel gegeven, tenzij het echt zo verschrikkelijk kraakhelder buiten is dat iedereen zich binnen afvraagt ‘wat doe ik hier???’ Als ik zo naar buiten kijk zal die presentatie echt wel doorgaan. Nog even wat powerpointsheets doornemen, happie eten en dan naar de club. Op de tekening hierboven een inslaande meteoriet. Die was alleen een tikkeltje groter dan degene die die Duitser op z’n kop kreeg.

Nieuwsmelding vandaag in de Badische Zeitung Online

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: