23 april 2024

Queen-gitarist Brian May lanceert vandaag “BANG UNIVERSE Website”

Credit: Bang Universe

De welbekende gitarist van Queen, Brian May, heeft vandaag samen met Patrick Moore en Chris Lintott, een website gelanceerd over het ontstaan van het heelal. De website heet de BANG UNIVERSE Website! Binnenkort komen de drie ook met een boek over het heelal, getiteld “BANG! – The Complete History of the Universe”. De website is bedoeld om een soort van digitale gemeenschap te vormen, waarop gesproken kan worden over de thema’s in het boek.
Dat Brian May een website en een boek over sterrenkunde lanceert zal voor de meeste mensen een verrassing zijn. Toevallig kwam Jan er afgelopen vrijdag op de sterrenclub ook mee aan. Drie dagen later komt May met die website, is dat nou toeval? Begin jaren zeventig studeerde May sterrenkunde op Imperial College in Londen. Zijn PhD-studie betrof interplanetair stof. Maar hij was ook lid van een onbekend bandje, Queen genaamd. Afijn, het verhaal is bekend: in no-time scoorde Queen een aantal megahits en May kon z’n studie vaarwel zeggen. Maar z’n interesse voor de sterrenkunde heeft hij altijd behouden.
Aan Patrick Moore’s maandelijkse programma The Sky at Night voor de BBC levert May regelmatig bijdragen. Mede-presentator van dat bekende programma is genoemde Chris Lintott. De website biedt informatie over het heelal (hoewel dat nog niet echt veel is) en ook enkele animaties van de bang waar het allemaal 13,7 miljard jaar geleden mee begonnen is. Een voorproefje van het te verschijnen boek is hier te lezen. Wie meer wil weten over het te verschijnen boek: hou de site van Canopus Books in de gaten.
Afijn: binnenkort kunnen we vast en zeker de Astronomian Rhapsody verwachten;-)) Bron: Banguniverse.

Share

Speak Your Mind

*