28 juli 2021

Spitzer brengt jongste sterrenstelsels ooit in beeld

Opnamen door Hubble en Spitzer van sterrenstelsels 964 en 1417Opnamen door Hubble en Spitzer van sterrenstelsels 964 en 1417Met behulp van NASA’s infrarood-ruimtetelescoop Spitzer hebben sterrenkundigen de twee jongste sterrenstelsels die ooit zijn ontdekt goed in beeld gebracht. Het gaat om de sterrenstelsels met de mooie namen 964 en 1417, die eerder al als rode vlekjes te zien waren op de Hubble Ultra Deep Field (HUDF). De HUDF werd eind 2003 door de Hubble ruimtetelescoop gefotografeerd en is verste stukje heelal dat ooit door een instrument in beeld is gebracht. Twee van de vage vlekjes op de HUDF zijn met behulp van Spitzer door Ivo Labb

Laat wat van je horen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.