28 september 2023

Italiaans dorp bouwt zonnespiegel

Afgelopen maandag kwam de BBC met het bericht dat er in de Italiaanse Apenijnen een dorpje ligt, genaamd Viganella, dat van plan is op een bergtop in de buurt een enorme zonnespiegel neer te zetten zodat het dorpje meer zonlicht krijgt. Het dorpje ligt in een dal en de omringende bergen zorgen er voor dat vanaf 11 november geen zonlicht meer op het dorp valt en die ‘wintertijd’ (letterlijk en figuurlijk dus) duurt dan tot 2 februari. Viganella zou dan eigenlijk met winterslaap kunnen 😉 .

De burgemeester van Viganella, Pierfranco Midali, is nu met het plan gekomen om een zonnespiegel neer te zetten die het zonlicht weerkaatst naar het dorp toe (zie afbeelding hierboven). Hij heeft al een architect in de arm genomen om de plannen uit te werken. Probleem is alleen de financiën, want het gaat naar schatting een ton in euro’s kosten en het dorp heeft dat geld niet. Zijn er geldschieters onder de Astroblog-lezers?

Share

Comments

 1. De spiegel staat er! En het werkt. 😉

 2. Leuk dat het werkt. Heb je er foto's van of meer info?

 3. Ja, hier is de link naar een kort filmpje hierover op de nieuws-website bij on.
  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/
  enjoy!

 4. Leuk filmpje, dank je wel voor de link.

 5. Graag gedaan, maar goed dat ik me jouw blog nog herinnerde want in ons filmpje werd met geen woord gerept over welk dorp het ging. Ik ben vooral blij voor die mensen, dat ze eindelijk wat licht in hun duisternis krijgen!

  Lieve groet en tot lezens!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: