23 juni 2024

Geen leoniden gezien :-(

wolken Helaas, helaas. Vannacht geen Leoniden gezien. Het was stikbewolkt. Tenminste in Dordrecht. Of zijn er misschien Astroblog-lezers die ze wel hebben gezien? Meldt het dan op m

Share

Comments

 1. Hoi Adrianus V
  kun je melden wanneer we in zuid Holland weer een kans hebben om zo’n -iden meteorietenregen kunnen zien?
  hartelijke groet, Ans

 2. Hoi Ans,

  Leoniden is volgend jaar weer rond de 17e november. Maar of we weer door zo’n stofspoor trekken is mij niet bekend. Eerstvolgende andere meteorenzwerm is de Boötiden van 1 tot 5 januari. Maximum valt op 4 januari om 01.00 uur ’s nachts, wanneer er maximaal 120 meteoren per uur te zien kunnen zijn.

  Gr.  Adrianus V (dit keer niet vanuit Delfshaven, 😉 ) 

   

 3. Eh.. wacht even. Eerder al zijn de Geminiden te zien: in de nacht van 13 op 14 december heeft deze meteorenzwerm z’n maximum. Om 12 uur ’s middags de 14e is het maximum, overdag dus, maar ’s nachts zijn er tot zo’n 60 meteoren per uur te zien!

Speak Your Mind

*