22 september 2018

Astrale wetenschappen in het antieke nabije oosten

Van Gent tijdens z'n lezingGisteravond heeft Robert H. van Gent, universiteitsdocent aan de Universiteit van Utrecht in de Vakgroep Sterrenkunde en Geowetenschappen, een publiekslezing gegeven bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Het onderwerp van de lezing was ‘De astrale wetenschappen in het antieke Nabije oosten’. Niet zoals ik een week geleden schreef over de astronomie, maar ook over de astrologie, want in die tijd (van zo’n 2.000 v. Chr. tot 0) waren die twee zo’n beetje hetzelfde.
Ik heb Robert van Gent opgehaald van het station in Dordrecht, want hij kwam per trein vanuit Utrecht aan. We gingen eerst nog eventjes langs Albert Heijn in het centrum, want van Gent vertelde dat hij het nogal druk had gehad en geen tijd had om kattevoer voor z’n katten te kopen. Toen de voedselvoorraad van z’n katten gered was reden we naar het gebouw van de NVWA in Papendrecht. Een stuk of dertig leden en ook wat publiek waren daar in afwachting van de lezing. En die was interessant. Het ging vooral om de sterrenkunde (en astrologie, vooruit dan maar) in Mesopotami

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.