1 december 2020

Binnenkort Geminiden te zien

gem_radiant.pngIn de nacht van woensdag op donderdag (13 > 14 december a.s.) kunnen we wellicht getracteerd worden op een mooie meteorenzwerm: de Geminiden! Als het meezit kunnen we in de nanacht zo’n 60 ( 😯 ) meteoren per uur zien. Dat wil zeggen als de weergoden meehelpen. De Maan zal niet zoveel storen, want hij is net voorbij het laatste kwartier. Zoals de naam al zegt lijken alle Geminiden afkomstig te zijn uit het sterrenbeeld Tweelingen (Gemini). Het punt waar de meteoren vandaan komen heet de radiant. In werkelijkheid bewegen de meteoren in de ruimte evenwijdig aan elkaar, als onderdeel van een stofspoor dat ooit door de planeto

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.