1 oktober 2020

Nieuwjaarsreceptie van Christiaan Huygens een knaller!

Astroquizmaster KeesLeden van sterrenkundevereniging Christiaan Huygens hebben gisteren, 5 januari, hun nieuwjaarsreceptie gehouden. Veel zoenen, handenschudden, heldere nachten toewensen, genieten van het lekkers dat iedereen meebracht en nog meer van dat soort tradities dus. Voorzitter Paul Bakker had een hele lange nieuwjaarstoespraak (geschatte tijd: 1 minuut en 28 seconden) en daarna was het woord aan Kees Kwakernaak. Die had namelijk een astroquiz gemaakt, een soort bingo waarbij alle leden een bingokaart kregen met daarop sterren en nummers. De meerkeuzevragen die Kees vervolgens stelde moesten beantwoord worden en de nummers achter de antwoorden moesten op de kaart worden weggestreept. Op die wijze kregen we allemaal 25 sterrenkundevragen voorgeschoteld. Kees had zich weer goed voorbereid, want het waren gevarieerde vragen die uiteenliepen van “wanneer leefde Nicolaus Copernicus?” tot “hoe heten de lijnen in het spectrum van het zonnelicht?”. Na 25 vragen zou er een winnaar uit moeten rollen, d.w.z. iemand die alle getallen had De jury beraadt zich over de situatiedoorgekruist. Maar wat was het geval: niemand had alle getallen doorgekruist! Zes mensen zaten nog met

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.