20 september 2020

Chandra ontdekt echo van licht van centrale zwart gat in de Melkweg

Lichtecho's van het centrale zwarte gat van de MelkwegSterrenkundigen zijn er in geslaagd om een echo van r

Comments

 1. Hallo daar allemaal!
  Zouden jullie mij kunnen vertellen wat er met de materie gebeurd die in het zwarte gat valt?
  Het zwarte gat schijnt uit te komen in een “wit”gat maar we weten nog niet hoe we naar die informatie moeten zoeken, want immers niets is oneindig (het duurt alleen een beetje lang,zaam.) dus een zwat gat is ook niet oneindig en die info moet ergens weer terug komen.
  Het antwoordt ligt waarschijnlijk in de donkere materie.
  Heb ik dat goed begrepen?
  Als jullie mij wat meer kunnen vertellen hoor ik het graag!
  Groetjes Claudia.

 2. Hoi Claudia,

  Die materie die in het zwarte gat valt verdwijnt volgens mij in een zogenaamde singulariteit. Da’s een punt van oneindig hoge dichtheid, waar de bekende natuurwetten niet meer voor gelden. Da’s niet hetzelfde als een wit gat. Theoretisch schijnen die wel te bestaan, maar het fijne weet ik er niet van (zoek maar es op wikipedia). De zwarte en witte gaten zouden via wormgaten met elkaar verbonden zijn. Over het besloten liggen van informatie in zwarte gaten zijn inderdaad vele artikelen geschreven, o.a. door de bekende Stephen Hawking. Misschien dat de wet van behoud van informatie in zwarte gaten behouden blijft. Die donkere materie heeft weer niet te maken met zwarte gaten. OK, ze zijn allebei donker, maar daar houdt de vergelijking verder op. Donkere materie is gewoon materie die slecht op ‘gewone’ materie reageert en daarom nog niet bekend is bij de geleerden. Maar het is geen materie waar zwarte gaten uit bestaan.

  Groetjezz,

  Adrianus V

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: