1 maart 2024

Komeet McNaught overdag zichtbaar!!

Volgens de berichten zou de komeet Mcnaught overdag ook al zichtbaar zijn. De komeet is momenteel magnitude -5 (!) en daarmee al helderder dan de planeet Venus. Hij staat op een vuistafstand links van de zon. Uiteraard moet je de zon zelf afdekken (achter een schoorsteen of zo). Ik heb net zelf geprobeerd te kijken, maar het is mij niet gelukt. Maar als er anderen zijn die ‘m wel gezien hebben, laat het dan weten. Wel één dringende waarschuwing: de zon staat dicht in de buurt, dus zorg er voor dat je daar met verrekijker, telescoop of het blote oog niet inkijkt. Als je dat wel doet zul je Mcnaught nooit meer zien! Van de website Heavens-above heb ik dit kaartje geplukt waar McNaught nu staat:

zoekkaartje van komeet McNaught, links van de zon

Credit: Heavens Above

Ook is er al een foto van de daglichtkomeet, van spaceweather.com:

Vornhusen1_strip2.jpg

Credit: Mark Vornhusen

Share

Speak Your Mind

*