26 januari 2020

Over supernovae en verbrandingsmotoren

Deel van de motor van een eendM’n vrouw moest de hele avond achter de PC, iets voorbereiden voor school geloof ik. Gaf mij de gelegenheid om es effe wat te gaan lezen, iets wat er nogal eens bij inschiet. En zoals ik eerder al schreef had ik de Nederlandse versie van de Scientific American gekocht. Behalve een interessant artikel over de Higgs-deeltjes staat er namelijk ook een goed artikel in over supernovae. Geschreven door auteurs die hun sporen hebben verdiend in het supernova-onderzoek: Wolfgang Hillebrandt, Hans-Thomas Janka en Ewald M

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Eh……is dit plaatje c.q.bijbehoreende schrijfseltje bedoelt om den schrijver dezes uit te lokken tot een zeer uitgebreid epistel ter hevige bejubeling van den eeuwige Lelijke Eend?
  Of word ik nu hierbij geacht alle technische specifikaties van het getoonde (halve) 2CV blok…..a true work of art, by the way…..op te hoesten??? Geen probleem overigens!
  Of is er behoefte aan wat nadere uitleg over nog andere manieren waarmee het pingelen van een Eendmotor kunt voorkomen???
  Of zullen we het op deze site toch maar gewoon weer over sterrenkunde blijven hebben?
  Nou ja, hoe dan ook…..ik zal zeker even aan de inhoud van bovenstaande artikeltje denken als ik morgenochtend mijn 38 jaar oude 2CV’tje weer eens letterlijk aan de gang slinger!

  Groetjezzz van “The last of the many”

 2. Ga je morgen met de 2CV op pad? Ga je d’r mee naar de sterrenclub? Of kom je dan weer met die doodgewone Daimler?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: