22 oktober 2018

Nederlands meisje gaat naar ‘Mars’

Terwijl een zware storm Nederland teistert, mensen urenlang in de file staan Het Marsmeisje Iahu-Anat Westenbergen ik wonder boven wonder via het openbaar vervoer keurig op tijd thuis ben gekomen het volgende bericht: De twaalfjarige Iahu-Anat Westenberg uit Capelle aan de IJssel is het eerste meisje dat naar ‘Mars’ gaat. Niet de rode planeet miljoenen kilometers verderop, maar het Mars Dessert Research Station in de Amerikaanse staat Utah. Aldus een bericht gisteren in het AD. Iahu-Anat is de dochter van Artemis Westenberg, de voorzitter van de Stichting Mars Society Nederland en bekend voorvechtster van een bemande ruimtereis naar de planeet Mars. Zij is al een paar keer eerder in de Mars-stations geweest, waarvan een tweede exemplaar op IJsland is te vinden. Op 17 maart 2007 heeft Artemis Westenberg daarover een lezing gegeven voor sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht (zie de link voor meer info over die lezing). Iahu-Anat (mooie naam, niet? Volgens mij net zo Egyptisch van oorsprong als de voornaam van haar moeder. Eh… of is ‘t Grieks?) gaat op 3 maart 2007 het station binnen en ze blijft er dan samen met vier volwassenen en drie andere kinderen 15 dagen. Hebben ze hier in Nederland zeker voorjaarsvakantie 😉 . Normaal is de minimum-leeftijd voor de ‘bemanningsleden’ 18 jaar, maar dit keer willen ze zich voorbereiden op een leven op Mars m

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.