6 december 2023

NASA publiceert grootste Saturnusfoto ooit

Compositiefoto van Saturnus

Credit: NASA/JPL-Caltech

De NASA heeft deze week een foto van Saturnus gepubliceerd, die samengesteld is uit 126 door Cassini genomen foto’s. De foto’s werden in een tijdsbestek van nog geen twee uur genomen op 6 oktober 2004. De afstand van de ruimteverkenner Cassini bedroeg op dat moment 6,3 miljoen km. De kleinste details op de foto hebben een afmeting van 38 km. Wie de foto in vol formaat wil kan ‘m hier downloaden in jpg-formaat (5,6 Mb) of hier in tiff-formaat (28,3 Mb). Nou zou ik over die foto nog veel meer kunnen vertellen, maar de oplettende Astrobloglezer zal gemerkt hebben dat er sinds gisteren één en ander aan de hand is met de layout.Ik heb de weblog geupdate naar versie 2.1 van WordPress, maar ik heb gemerkt dat een aantal dingen daardoor niet werken, zoals enkele plugins. Ook is de kop van de pagina niet correct meer, dus ik ga daar zo meteen naar kijken. Eerst even een bakkie koffie drinken. NASA.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d