19 september 2018

Manier ontdekt om verborgen dimensies te ‘zien’

Wetenschappers vermoeden al jaren dat er naast de welbekende vier dimensies (drie van Zo zou een zesdimensionale wereld eruit kunnen ziende ruimte en eentje van de tijd) nog meer dimensies bestaan. Maar we merken daar niets van omdat ze gekruld zouden zijn, gecompactificeerd zoals dat met een duur woord heet. Zie m’n astroblog van 11 januari 2006 (pfff, alweer een jaar geleden; wat gaat de tijd toch snel) over die hogere dimensies. Het is vooral de snaartheorie die gebruik maakt van de hogere dimensies. Even een quote uit een eerdere astroblog hierover: De oertheorie van de snaren stamt uit 1968 toen de Italiaan Gabriele Veneziano begon te speculeren over het bestaan van trillende snaren. Dit zouden onmetelijk kleine

Reacties

  1. verborgen dimenties= 1,618 wereld = poort verborgen voor digenen die geloven in het …

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.