1 oktober 2020

Mars had vroeger ondergronds watersysteem

De bekende Victoriakrater in Meridiani PlanumMet behulp van gegevens verkregen door de Marsrover Opportunity hebben wetenschappers aanwijzingen gevonden dat Mars vroeger een uitgebreid ondergronds watersysteem moet hebben gehad. De Opportunity doet z’n werkzaamheden in het gebied genaamd Meridiani Planum en aldaar vond het rondrijdende karretje sulfaatrijke afzettingen. Volgens een team onder leiding van Jeffrey Andrews-Hanna van het Massachusetts Institute of Technology moeten de afzettingen veroorzaakt zijn door water dat vanuit ondergrondse reservoirs omhoogborrelde naar de oppervlakte. Computersimulaties van

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.