21 oktober 2018

China gaat naar de Maan

Impressie van de Chang'e-1China gaat dit jaar nog een ruimtesonde in een baan om de Maan brengen. Aldus de Chinese tegenhanger van de NASA1, de CNSA (China National Space Administration). De Chang’e-1 sonde moet driedimensionale beelden van het maanoppervlak gaan maken, de chemische samenstelling van de bodem bestuderen en de diepte ervan inschatten. Aldus projectleider Luan Enjie, voormalig directeur bij CNSA, in een verklaring. In latere maanvluchten rond 2012 is de bedoeling dat ook sonde’s op de Maan zullen landen en vanaf 2017 zal ook materiaal terug

Noten
  1. die gisteren overigens de inmiddels welbekende astronaute Lisa Nowak heeft ontslagen []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.