15 november 2018

Geisers op Enceladus veroorzaakt door hete kern

Foto in valse kleuren door Cassini van een geiseruitbarstingSinds 2005 is door waarnemingen met Cassini bekend dat op de maan Enceladus, die om Saturnus draait, geisers voorkomen waar waterdamp en ijskristallen vanaf het ijzige oppervlak omhoog spuiten. Het materiaal afkomstig uit de geisers zou de E-ring van Saturnus voeden. Foto’s van Enceladus, die

Reacties

  1. hoi

  2. hoi

  3. brandon zegt:

    ik vind deze website saai er moet meer aktie in

  4. Doe es wat suggesties? In je eentje zo’n website draaien valt niet mee hoor Brandon. Maar jij zal vast zelf een spetterende website hebben die iedere dag weer vol met spectaculaire animaties zit.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.