16 januari 2021

Binnenkort jubileum The Sky at Night

Drie generaties MooreOp 26 april 1957 presenteerde de amateur-sterrenkundige Patrick Alfred Caldwell-Moore, beter bekend als Patrick Moore, voor het eerst voor de BBC het programma The Sky at Night. Moore was toen 34 jaar. Op dat moment schijnt de komeet Arend-Roland vrij prominent aan de hemel te hebben gestaan. Vijftig jaar later is Sir Patrick Moore, in 2001 door Koningin Elisabeth II geridderd, nog steeds de presentator. Engeland maakt zich op om 26 april 2007 de vijftigste verjaardag van The Sky at Night te vieren. Hij zal dan een groot feest geven in z’n huis in Selsey. Zondag a.s. 1 april [1]

  1. als ik het goed heb om 19.00 uur Nederlandse tijd op BBC1; kijk even in je TV-gids voor de zekerheid []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.