18 mei 2024

Ditjes en datjes

Downloaden die podcast!

Credit: Public Domain/Wikipedia

Even wat ditjes en datjes vandaag. Ten eerste in navolging van m’n bericht gisteren over die speciale aflevering van Scientific American over zwarte gaten: op de website van Universe Today is een podcast te downloaden die gaat over verwantte exotische thema’s, namelijk stringtheory, time travel, white holes, warpspeed, multiple dimensions and before the big bang. Negenentwintig minuten en 8 seconden (=13,7 Mb) nuttige luistervoer voor je MP3-speler over onderwerpen die allen de vraag oproepen: zijn ze wel echt? Over deze bijzonder intrigerende vraag gaat de podcast.

Christiaan Huygens

Ik ga straks weer naar de sterrenclub Christiaan Huygens, waar we gaan waarnemen. De hemel is wolkenloos, dus het ziet er goed uit. De lentesterrenbeelden en alle Messierobjecten die daar deel van uitmaken vormen de hoofdmaaltijd vanavond. Mocht er tóch een Cumulus Interruptus verschijnen, wat je in Nederland nooit moet uitsluiten, dan gaan we geloof ik film kijken. Echt druk zal het vanavond niet worden denk ik, want één groep leden moet morgenvroeg de deur uit om mee te doen aan de (anderhalf-) jaarlijkse Astrovacance. Weer in het zuid-Franse Grand Champs. Als het weer daar net zo mooi is als hier dan wordt het een succesvolle week. Iedereen die meegaat: heel veel plezier en clear skies! Eh sorry, cieux clairs bedoel ik 😉 .

De Arianeraket waar een heuse prinses naar vernoemd is :-)

Credit: ESA

Ariane

Tenslotte leuk nieuws. De nieuwste telg van de koninklijke familie, de derde dochter in ’t gezin van W-A en Maxima, heet Ariane. Toch leuk dat ze haar naar de draagraket van de ESA vernoemen! Dat had ik nou nooit achter Willem-Alexander gezocht 🙂

Share

Speak Your Mind

*