11 december 2023

Sunshine

De stervende zon

Credit: NASA

De Zon gaat langzaam dood en daardoor zal de Aarde op den duur bevriezen. Een expeditie moet een megabom afleveren in het centrum van de stervende Zon om deze ramp tegen te houden. Nee, niet gelijk in paniek raken en je spaarcenten van de bank opnemen. Het is slechts het verhaal in een notedop van de nieuwste Science-fictionfilm Sunshine. De film van regisseur Danny Boyle, ook bekend van krakers zoals Trainspotting, is vandaag in 48 bioscopen in Nederland in roulatie gegaan. De beelden van de stervende zon vanuit het ruimteschip Icarus-II schijnen spectaculair en weergaloos te zijn. Stom natuurlijk om zo’n ruimteschip Icarus te noemen, want wie het klassieke verhaal van Icarus kent weet dat het slecht afloopt als deze te dicht in de buurt van de Zon komt. De recenties (o.a. vanmorgen in de Metro) waren gemengd in de kritieken: de beelden zijn super, maar de verhaallijn is nogal mager, zeker op het einde. Ik denk dat ik wel een reisje waag naar Pathé, al was het alleen al voor die beelden. Wie gaat er mee?

Share

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  IK….IK…..IK…..IK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wanneer???????!!!

  ik neem aan dat ik duidelijk genoeg ben…zo op deze manier, toch???

  Groetjezzzzz,

  Jan

 2. Mmmmmm, ik zal even met het redactieteam overleggen of jij mee mag. je hoort nog van ons 🙂

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d