25 september 2023

Filmpje kijken

De 11e dimensie? Kijken die film!

Credit: PBS.

The day after the day before. Iedereen is weer bekomen van de opwinding van de ontdekking van ‘Super-Aarde’. Vandaag is weer zo’n dag die je met smart doet verlangen naar vakantie. Druk, druk, druk. Straks nog een MR-vergadering, dus ik moet zo weer weg. Daarom even een simpele blog: een filmtip. Via een draadje op het astroforum kwam ik een link tegen naar een website waar een drietal films te bekijken zijn. Het is de site van PBS.org (ik heb geen idee wat dat precies voor club is, maar de filmpjes zijn echt interessant). In totaal drie uren video in twee formaten (Quicktime en Realplayer) waarmee je wordt rondgeleid door ‘The Elegant Universe’. Er zijn drie thema’s die ieder een uur door Brian Greene worden belicht:

  • Einstein’s dream (over de ’theorie van alles’)
  • Strings
  • Strings en 11e dimensie

Echt een aanrader hoor deze site. Met dank aan DH-breuer uit Den Haag voor de tip van de link.

Share

Comments

  1. gaaaapje

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: