27 oktober 2020

Horizon (BBC) over de Large Hadron Collider

universe_big.jpgOp 27 november 2007 wordt de schakelaar ingedrukt van de 6 miljard dollar kostende Large Hadron Collider. In BBC’s Horizon straks om 22.00 uur Nederlandse tijd aandacht voor deze super-deeltjesversneller. Kijken op BBC 2! Tip: Jan 😀 . Thanx! [Later meer…]

Comments

 1. Jan Brandt zegt

  Nu ik toch bezig ben met “tipjezzz” en zo, vooruit hier nog eentje…en wel een waarneemtipje>
  Op dit moment is een redelijk grappig komeetje te zien spannend genaamd “Lovejoy”….hmmmmm
  Ik heb “het kreng” gisteravond (dinsdagavond) zo rond een uur of 11 met de verrekijker (in mijn geval een 25×100 monster maar met een gewone 7×50 zal het ook zeker lukken) “iets rechts” van Wega (sterrenbeeld de Lier) als een heldere onopgeloste miniatuur M13 waargenomen…..en met mij vrijwel gelijktijdig (op vakantie in zeeland) ook door collega Wim Bijl zo vernam ik via de SMS.
  Lovejoy is op dit moment zoals gezegd redelijk helder (magnitude 7.6) maar dit zal in de komende weken weer behoorlijk afnemen (tot magnitude 9. nog iets aan het eind van mei), daar staat tegenover dat “ie” heel rap aan het klimmen is en tegen het eind van de week te circumpolair te vinden is in de buurt van het sterrenbeeld Draak….
  Kortom, hebbie nog trek in “leuke astronomische lente snack” pak dan den verrekijker enne “eet smakelijk”.
  enne dankzij die heerlijke klimaatverandering van tegenwoordig (waar klagen we toch in hemelsnaam over, zucht!!) kan dit begin mei al geschieden in T-shirt inplaats van dikke berenvellen!!

  Groetjezzz,

  jan

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: