23 oktober 2020

Europa rijst boven Jupiter uit + Rode Vlek jr.

Europa rijst boven Jupiter uitDe NASA is eergisteren weer met een serie foto’s gekomen die de New Horizons ruimtemissie op 28 februari j.l. heeft gemaakt tijdens z’n fly-by langs Jupiter. Met behulp van de Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) aan boord van de New Horizons werd om 11.28 uur UT die dag deze foto gemaakt: de maan Europa die boven de reuzenplaneet Jupiter aan de horizon verschijnt. Mooi plaatje, toch? De foto werd zes uren genomen nadat de New Horizons z’n kleinste afstand tot Jupiter had. Het leuke van de foto is dat het idee ervoor niet van wetenschappers kwam, maar van de amateur Richard Hendricks uit Austin (Texas). Via internet hadden geleerden verbonden aan New Horizons gevraagd om idee

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.