15 oktober 2018

Geen elfstedentochten meer na 2020

Het klimaatscherm bij SARANa de drie rapporten van het Intergovern-mental Panel on Climate Change (IPCC) die dit jaar zijn verschenen weten we nu wel zeker dat het klimaat warmer wordt en dat de mens daar een belangrijke oorzaak van is. Maar dat weerhoudt klimaat-onderzoekers van het KNMI niet om nog verder te rekenen en te kijken wat de gevolgen voor Nederland de komende honderd jaar zullen zijn. Zij maakten daarbij gebruik van de supercomputers die opgesteld staan bij het rekencentrum SARA in Amsterdam. Er werden zeventien klimaatmodellen in de computer gestopt en die ging vervolgens aan de slag om het klimaat van 1950 tot het jaar 2100 te simuleren. Startpunt was het klimaat in 1950 en telkens werden minieme wijzigingen in dat jaar genomen en vervolgens gekeken wat dat voor effect had in de latere jaren. De onderzoeksresultaten waren vervolgens

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.