14 juni 2024

Ruimteweek bij Het Klokhuis

ruimteweek.jpg

Credit: Klokhuis

Van dinsdag 22 mei t/m vrijdag 25 mei a.s. zal het bekende educatieve kinderprogramma Het Klokhuis in het teken staan van de ruimte. In vier tv-afleveringen kom je meer te weten over Mars (22 mei), paraboolvluchten (23 mei) en ruimteonderzoek (24 mei). Donderdag 24 mei is een bijzondere dag, want dan wordt de winnaar van de Eurekacup bekendgemaakt door de Universiteit van Eindhoven. Het Klokhuis is daar bij met onder andere de Ruimte Vragendag. Wie mee wil doen met die dag moet even naar de site van Het Klokhuis surfen en zich aanmelden. Tenslotte komt op vrijdag 25 mei André Kuipers naar de studio om vragen van kinderen te beantwoorden. Eh… nou hoor ik al enkele astrobloglezers zich vertwijfeld afvragen of Het Klokhuis niet enkel voor kinderen is. Mijn antwoord is simpel: Het Klokhuis is echt voor iedereen! Jong, oud, het maakt niet uit. Met de kidz thuis heb ik vaak gekeken, maar het is echt leerzaam én leuk, óók voor volwassenen. Iedere avond van 18.25 tot 18.45 uur Nederland 3.  ➡ Kijkuh!!

Brandgrens

Nog even over die brandgrens van vanavond in Rotterdam. De 128 spaarlampjes van 7.000 Watt elk schijnen om 22.45 uur aan te gaan en niet om 22.00 uur. Eindtijd is hetzelfde: 02.00 uur. Dan kunnen we weer rustig gaan slapen. 😀

Share

Speak Your Mind

*