23 januari 2021

Saturnusbedekking door de Maan goed te zien!

Saturnus net tevoorschijn gekomenDe Saturnusbedekking door de Maan vanavond was goed te zien! Het zag er de hele dag somber uit, maar begin van de vanavond begon het op te klaren en om 21.12 uur (Dordrechtse tijd) verdween Saturnus aan de donkere maanrand. Het was toen nog erg licht en je had toch echt een verrekijker nodig om het te kunnen zien. In enkele seconden was Saturnus verdwenen. Om iets voor half 11 kwam ‘ie weer tevoorschijn en ik moet zeggen dat ik dat indrukwekkender vond dan het verdwijnen. Vooral omdat het een stuk donkerder was en het contrast tussen Maan, Saturnus en donkere hemelachtergrond groter was. Hierbij een (hopeloze) poging van mij om het allemaal te vereeuwigen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.